De 10 Pristagarna + 1 av Blatte de Luxe Awards 2006-07-30
     
Samhälle
   
 

Eduardo Grutzky

För hans pionjärarbete med fryshusets sociala projekt och för att han gör det otroligt bra. Han fokuserar på var tjejerna tar vägen och inte varifrån de kommer, han poängterar (for att citera Elektras döttrar) att man har fötter, inte rötter.

Politik
   
 

Ana Valdés

Författare, debattör, aktivist, nätverkare, outtröttlig kulturkopplerska och virvelvind, ett energicentrum av oslagbart mått som alltid slagits for de underkuvade och alltid mot makten!

Samhälle
   
 

Asli Egag

För hennes armar som omfamnar alla ungdomar som behöver hennes hjälp. For att hon lär ut bokens lag framfor gatans lag och för att hon lyckats trots alla nejsägare att förverkliga första filmen!

Litteratur
   
 

Alexandra Pascalidou

För hennes hundratals underhållande och kritiska krönikor, boken om att vaxa upp i förorten och för sitt tidiga arbete med tv-programmet Mosaik. Hon har visat vägen. Efter Alexandras önskemål (hon var i Grekland just då) togs priset emot av systerdotter Jordana. Cirka 3000 personer tittade på henne, det är inte konstig att hon blev lite blyg -

 
Musik
   
 

The Latin Kings (Salla, Chepe och Dogge)

De har gett en bild av förorten och inspirerat en hel generation musiker.
Med värme och generositet öppnar de nya vägar dit en hel omvärld bjuds in. De skapade hela svenska hip-hop rörelsen helt enkelt.

Samhälle
   
 

Nabila Al-Fakir

En underbar lärare och skribent som driver barns rättigheter att utvecklas till självständiga människor. Hon är en vägledare i betydelsen av att ha med hela familjen i det arbetet.

Journalistik
   
 

Nuri Kino

Han har avslöjat mycket skit om rasism, nazism och integrationsbluffar. Han har också i sina artiklar om polis- och rättsväsende avslöjat hur illa behandlade invandrare blir och att många sitter oskyldigt dömda. Han är en förebild! Han är en kämpe! blogg: nuri.nu

Teater
   
 

Farnaz Arbabi

Hon är helt enkelt grym och efter att ha sett pjäsen Invasion! fattar man att hon kommer att bli Sveriges bästa regissör. Hon gör teater Stor!

Politik
   
 

Dror Feiler

Han har i alla dessa år varit obekväm och skrikit i den politiska hetluften. Han är en outtröttlig kämpe för fred mellan Israel och Palestina.

Konst
   
 

Celia Prado

En konsthallsskapare och curator som alltid levererat högsta kvalitet. En innovatör och modig kvinna som en svensk publik behöver.

+ 1 Hederspris
   
 

Sam Carlquist

Ett hederspris utanför alla kategorier och för sin livslånga gärning.
Han har arbetat i alla dessa år för att alla ska trivas i hjärtat av Staden.
Vår vän och mentor, utan honom skulle The BLATTE DE LUXE Awards Gala inte ha varit möjligt.

     
  Vi i FA+ vill tacka från vårt hjärta till var och en av de tusentals av er som nominerade och röstade på sin favoritblatte, sina favoritmedmänniskor. Det var en fascinerande resa präglad av kärlek, engagemang och respekt. Alla nomineringar gick i djupet just för det arbete dessa människor gör och inte för hur de ser ut. Människor, de allra flesta, som arbetar på alla plan, stort eller litet för att förbättra situationen i vårt samhälle - Notera att ingen idrottare eller självgod kändis blev nominerade vilket betyder att alla som nominerade gjorde det på allvar, med humor men på riktigt.
Ni gjorde att The Blatte de Luxe Awards Gala blev bokstavligen på riktigt.

Galan blev en fantastisk succé präglad av mänskligt värme tack vare er och konferenciererna Sam Carlquist och Lisa Rennerstedt och kvällens musikprogram som syddes ihop av Dj Salla Salazar och Patricio Sobrado. Publik, artister och alla medhjälpare ni alla gjorde detta möjligt, ett stort TACK!

Coming soon...
   
  Det finns cirka 20 timar av filminspelning, nu börjar editing av The Blatte de Luxe Awards - The Movie...  
  Tillbaka