PRESSMEDDELANDE  
 

THE BLATTE DE LUXE AWARDS GALA 2007
Ett mångsidigt konstprojekt av FA+

Kom och dansa på årets svenska folkfest i Kungsträdgården. Under kvällen avslöjas vilka som blir årets 10 Blatte de Luxe

Priset går till goda förebilder, personer som inte blundar eller tyst tittar på, utan agerar och gör något som sätter spår och förändrar en många gånger hård verklighet!

Den 30 juli 2007 i Kungsträdgården
kl. 16:00 - 22:00
stora scenen

Ni kan fortfarande nominera din favoritblatte på hemsidan www.blattedeluxe.se  kolla den!
Nomineringar för vilka 10 personer som har förändrat, förbättrat eller till och med räddat ett eller fler liv pågår för fullt på Blatte de Luxe hemsida, läs om våra svenska förebilder! Förra årets vinnare kommer att finnas för att dela ut årets blatte de luxe

Som konferencierer kommer inga mindre än Alexandra Pascalidou, Lisa Rennerstedt och Sam Carlquist


Till toner av Bollywood, Reagge, Timba, och Rap med bla annat Calle Real, Ayesha, Tristes Tigres  och Governor Andy kommer Stockholm att gunga.

Så sommarens fråga lyder: Att Vara eller Inte Vara i Kungsträdgården den 30 juli!


Många har ställt sig frågan: Varför har man valt att benämna priset för Blatte de Luxe?

Ur förra pressmeddelandet, men värt att upprepa!
Projektet Blatte de Luxe återspeglar och leker med flera av samhällets fenomen.

Vår avsikt är inte, och har aldrig varit, att cementera Vi och Dom, men vi vill heller inte blunda för att uppdelningen finns, medvetet eller omedvetet.

Många som beroende på utseende, uttal, språk och namn kallas blatte känner inte heller igen sig i beskrivningen som kackerlacka som blatte betyder på franska.
Så vårt arbete är som ett svar - om jag ska definieras som Blatte så är jag en Blatte de Luxe. Det är fantastiskt att vara blatte för det betyder ju att jag har tillgång till minst en kultur mer än den svenska – det är riktig rikedom och rikedom är lyx.
Med det inte sagt att det inte är en rikedom att vara svensk. De som får priset får det för sin verksamhet och inte för att de har utländskt ursprung.

Att erövra ett språk är att erövra en identitet, att göra orden till sina egna är att bekräfta den egna existensen, att placera varat i nuet.

Förra årets pristagare kommer att i möjlig mån dela priserna till årets vinnare.
2006 vann: Eduardo Grutzky, samhälle -  Ana Valdés, debattör - Asli Egag,  samhälle - Alexandra Pascalidou, litteratur -  The Latin Kings, musik -  Nabila Al Fakir, samhälle -  Nuri Kino, journalistik - Farnaz Arbabi, teater -  Dror Feiler, politik - Celia Prado, konst.Ett FA+ konstverk i samarbete med Redline Records och Kungsträdgården
www.redlinerecords.com / www.kungstradgarden.se  / www.fa-art.pp.se

Tack till Svenska Bostäder

För mer information se hemsidan eller kontakta: 

FA+
 Ingrid Falk & Gustavo Aguerre
Tel och fax: 08-796 9292
Mobil Ingrid: 0704 61 73 80 / Gustavo  0736 84 98 95

www.fa-art.pp.se / www.blattedeluxe.se