OBS!!!

BLATTE DE LUXE 2009 ÄR INSTÄLLT

PÅ GRUND AV SJUKDOM

Klicka här för att NOMINERA/RÖSTA

Nomineringar och röster till 2009 läggs till nästa omgång

>Sidan uppdateras efter hand - Senast uppdaterad 31 maj<

Samhälle
 
Alma Adan
Somalisk bakgrund, kom som ensam ung till Sverige, jobbar med att backa upp unga kvinnor indragna i hedersrelaterade spindelvävar, knuten till projekt vid Rinkeby Folkets Hus (Bydialogen bl.a.). "Oberoende" aktivist. Skärpt, smart insiktsfull, både principiellt och solidariskt kompromisslös och samtidigt diplomatiskt och effektivt uppbackande och "effektiv" och helt enkelt en oundgänglighet i den lokala miljön. En tungviktare. Är definitivt De Luxe!!!
Abdulkader Habib
Också somalisk bakgrund, skapare av Kista Folkets Hus, rektor för detsamma, har bidragit till flera nätverk också nationella när det gäller en mobilisering av människor av alla åldrar med islamsk bakgrund. En mjuk varm angelägen person med en stabil upplyst progressiv kärna och som sprider dialog samtycke gemensamhet på den plats i sinne och mentalitet och handling där oftast konfrontation missförstånd fördomsfullhet traditionalism råder. Tamme fan. En absolut De Luxe!!!

Triskel Kulturcentrum

Para la integracion intercultural de inmigrantes y suecos. He estado en varias oportunidades en su local en Hammarby Sjöstad y siempre he salido muy contento con lo que visto y degustado alli. Creo que se merecen una nominacion para el Blatte de Luxe de este año y que ademas todos los que estemos en Estocolmo los conozcamos y participemos de sus actividades. Y el llamado va en especial para aquellos que tengan algo que ofrecer al panorama intercultural de esta ciudad. http://www.triskel.se/

> För den interkulturella integrationen av invandrare och svenskar. Jag har varit där flera gånger i lokalen i Hammarby Sjöstad och alltid blivit jätte glad med vad jag har sett och smakat där. Jag tror att de är värda nominering för Blatte de Luxe i år för att alla som är i Stockholm ska lära känna de och delta i deras aktiviteter. Kallelse går framförallt till alla som har något att erbjuda i stadens interkulturella panorama - BdL översättning

Alberto Cisneros

Alberto är en Mexikansk invandrare som kom till Sverige för ca. 7 år sedan. Alberto grundade Djurgårdens Amerikansk Fotbolls Förening www.difaf.se , är VD till IGF/AGA spisar www.igf.se och är dessutom trebarnspappa.  En värdig BLATTE DE LUXE! Tack för en fantastisk initiativ! Heja Alberto!

Hassan Shamshiri

Jag undertecknad vill härmed nominera Hassan Shamshiri till nämnda tävling for han har sitt engagemang beframjat Hallstahammars föreningsliv mycket i att ordna olika aktiviteter for ungdomar dagar och kvällar.

1. Valdes till årets bästa ledare 2006 av studiefrämjandet - 2. Valdes till årets bästa ledare 2007 av Västmanlands Idrottsnämnd. – 3. Valdes till årets bästa ledare 2008 av Hallstahammars Kultur och Idrotts Förening - 4. Året 2008 Nominerades till årets eldsjäl för sitt arbete, och tillsammans med de sex sista deltagarna, tilldelades Hassan ett stipendium. – 5. Fick VLT:s solsidans T-shirt år 2004, 2005, 2006, 2007 för den aktivaste och populäraste ledaren. – 6. Har varit Hallsta/Sura närradios ordförande 2003-2006. – 7. Ansvarig för Radio HKF i Hallstahammar som sänder åtta olika Program på åtta olika språk. - 8. Hemskydds gruppchef i Hallstahammar sedan 2001. – 9. Är och Fadder i SOS barnbyar i Afrika. – 10. Har studerat vid en av största idroftsfolkhögskolan i Europa. (BOSÖN) - 11. F.d.Volleyboll proffstränare och spelare av europiska lag AEG och Fenerbaghche, Iranska landslag spelare i 10 år. – 12. Har varit på volleyboll kurs i högsta nivå i Maj 2007 Sverige. - 13. Ordnade sportig fritid för 16.e år (1992-2008) åt Hallstaborna och jobbade ensam, FRIVILLIGT aven lördagar och söndagar från kl:17-21. – 14. Har ordnat 30 olika grupper i 2008 T.ex idrott, videofilmvisnig och sända åtta olika radioprogram på åtta olika språk. – 15. Lyckades att Hallstahammar har Boxnings klubb.

Masoud Kamali 

Jag nominerade honom förra året, det gäller fortfarande: För hans skakande utredning om segregationen. Hans jobb har väckt mycket känslor och skakat om rejält bland etablesemanget, precis som en utredning inom såna frågor ska göra. Han har vågat säga högt sånt som vi andra känt i många år men inte kunnat/vågat formulera.

Nalin Pekgul

Por su trabajo por las mujeres: discriminadas, explotadas y golpeadas, desde una perspectiva blatte

> För sitt arbete för kvinnorna: diskriminerade, exploaterade och slagna, från en blattes perspektiv - BdL översättning

Mariana Penchansky Buzaglo

ayudó a mucha gente, al principio como sicóloga mucha gente torturada, etc. Mucha gente la tiene en alta estima.

> Hjälpte massa folk, i början som psykolog, många torterade människor. Hon värderas högt av många - BdL översättning

Radio

 

Lennart Wretlind och Tatiana Rucinska (DJ Aïcha)

Lennart Wretlind med sin radioprogram Klingan har gjort mera än någon annan för att introducera världens musik i Sverige han är den perfekt blatte by association som ni skriver. SR Världen med Tatiana Rucinska är en njutning dygnet rund.

För att det är den bästa (endast) radio som man kan lyssna hela dagen.

RadioAyeneh

Tack för ett underbart engagemang. Ska nominera En radiostation som har ingenting mindre än en svensktradio programm med alle deras resurser, den heter RadioAyeneh. Jag var där förra året men tyvärr var inte de själva där. Jag vill nominera dem i år för att de har blivit ännu bättre, intervjuer från hela världen, en programledare som jobbar med och från hjärtat.
 
RadioAyeneh är den sanna radiostationen för en Invandrare som inte kan säga sitt den sanna radiostationen för en svensk som kan höra vad andra tycker och hur nya svenskar vill hjälpa till och bygga upp landet och göra den bättre för en annan generation utan fördommar.
 
RadiAyeneh gentemot alla andra är inne i samhället och backar inte för att säga sanningen. De har senaste nyheterna, bästa musiken och en radiopratare som verkligen kan sin sak. Jag nominerar både RdaioAyeneh och dess underbara radiopratare Farzad.
 
Lyssna hur han grillar politiker och makthavare uppmanar dem att ställa upp för Sverige och ALLA som bor och lever här.
 
P.s. Han måste lova att komma .d.s.

Musik

 

Bebo Valdéz

Man behöver inte presentera honom. En världsstjärna som bor i Sverige sedan många år tillbacka. Han har vunnit massa viktiga priser och har varit nominerad till Blatte de Lux varje år. Jag tycker att han ska få priset i år!

Timbuktu

Jason Diakté, mer känd som Timbuktu. Den skånska rapparen som från att ha tillhört den lokala Lundscenen har gått och blivit rentav folklig på senare år.

Calle Real

Bästa timba i Sverige helt i världsklass. Lika bra som dom bästa kubanska band.

Governor Andy

Bästa reggae, gungar som f och har vettiga texter. Han är helt skönt.

Journalistik

 

Nuri Kino

Vill bara nominera min (och många andras) favioritblatte; Frilansjournalisten Nuri Kino som envetet och trots alla hinder som dyker upp under hans resa fortsätter få de svagas röst hörd. En assyrisk krigare utan dess like!
   

Tidigare års nomineringar och pristagare:

2006 - 2007 - 2008

  Rösta/Nominera din favorit!